Welkom bij groep 1/2b (2018-2019)

Hoeksteen18 NellekeAnnemarie 1
Juf Nelleke en juf Annemarie

Septembernieuws uit groep 1/2B

Wat was het fijn om iedereen weer te zien na een zomervakantie met prachtig weer.
Zo’n eerste schooldag na de vakantie is dan toch ook weer spannend. Maar ik zag kinderen met blije gezichten over de drempel heenstappen. Ze hadden duidelijk zin om weer naar school te gaan. We hebben ook een aantal nieuwe kinderen in de klas:
Isra, Ikram, Bradley, Sadjad, Jaylinn en Eva. En vanaf oktober komen er weer een paar kinderen wennen.
In onze groep zitten nu 17 kinderen.

Op dit moment werken we over de herfst. Er liggen zoveel eikels, hazelnoten en kastanjes op de grond…. we kunnen er niet omheen. In de klas hebben we de kleuren rood en geel gemengd door met knikkers door de verf te rollen in een doos. Het leek wel toveren want ze mengden zo zelf de kleur oranje. Het werden mooie eikenbladeren. Ze hangen op het raam. Ook hebben we met de stagiaire, juf Esther, appels gekleid met echte klei. Die gaan we ook verven binnenkort. We hebben een paddenstoel gevouwen en een klokkenhuis gevuld met propjes. Dagelijks oefenen we het knippen, plakken, kleuren, tekenen, bouwen, puzzelen, rekenen en nog veel meer. De werkjes die ze hebben gemaakt hangen op het prikbord of aan de lijn in de klas. U mag na schooltijd altijd even binnenlopen om ze te bekijken met uw kind.

20180905 084852 20180905 084920
20180918 134132

Inmiddels zijn de kinderen goed gewend en hebben ze het schoolritme goed opgepakt. We hebben mooie weken met prachtig weer en de kinderen spelen iedere dag twee keer buiten. Daar kunnen ze rennen, fietsen, schommelen en taarten bakken in de zandbak.

Met tekenles hebben we bezoek gehad van Monster Moos. Zijn bed is een koffer waar hij precies inpast. Monster Moos houdt erg van kriebelen en de kinderen mochten na de inleiding hun monster van papier kriebelen met kriebelkrijtjes. Dit was een heel laagdrempelige les waarin ze kennis hebben gemaakt met bijenwaskrijtjes. Spelenderwijs werd er gekriebeld op de voeten, benen, buik, hoofd, rug en billen van het monster. Daarna mochten ze oogjes opplakken en een mond tekenen. De tweede les hebben de kinderen kennis gemaakt met verf in de primaire kleuren. We hebben verschillende lijnen geoefend: rechte lijn, stippellijn, spiraal, zigzaglijn en gegolfde lijn. Daar hebben ze twee tekeningen mee gevuld. Dat werden de dekens van Monster Moos. Monster Moos kan nu echt in en uit bed worden gehaald.

20180914 103538  IMG 20180906 WA0005 IMG 20180906 WA0002

Daarna hebben ze dit liedje van de minimonsters geleerd:

Pas op, blijf toch niet staan
Pas op, wij komen er aan

We moeten nog veel leren
We kijken hoe het moet
We oefenen vaak
Boe en aah
Dat gaat al heel erg goed:

Boe!
Aah!3x

Boeeeeee