Welkom bij groep 8 (2018-2019)

Hoeksteen18 FrancinaCorine 1
Juf Francina en juf Corina

Groep 8 op de boerderij

Het uitje naar de boerderij
Eerst gingen we verzamelen. Iedereen had er veel zin in en we gingen weg met de auto. Eerst was er een rondleiding. Daarna mochten we opdrachten maken over weidevogels, eten en de koe zelf. Toen was het pauze en konden we wat drinken en eten. We wilden uitproberen hoe het voelt als je een grassprietje tegen het schrikdraad aanhoudt, dit was een grappig gevoel. Er was ook een stier op de boerderij, die kan je herkennen aan de ring in zijn neus. Ze hebben drie honden, waarvan de twee kleine hondjes ontsnapt waren uit het hok waar ze in zaten. Dat was gelukkig niet erg. We hebben ook in de melkkamer gekeken, daar kunnen per keer 12 koeien worden gemolken. Er waren ook kalfjes op de boerderij, die konden aan je vingers sabbelen. Als je het leuk vond mocht je ook een kruiwagen met stro in de hokken gooien. We reden terug naar school en het was een geslaagde dag.

Voordat we naar de boerderij gingen hadden we posters gemaakt met informatie over de boerderij. Deze informatie hadden we op internet opgezocht.
(geschreven door: Liz en Naomi)

IMG 20180913 WA0004