Welkom bij groep 1/2b (2019-2020)

Juf Britt en juf Annemarie

Eerste schoolweken
Zo, de eerste schoolweken zitten erop! We hadden er allemaal weer veel zin in! Ook hebben we al veel gedaan. Wat we allemaal al gedaan hebben in de afgelopen maand lees je hieronder…

foto4 1 1

Theater ´De Stervende Stift´
Vorige woensdag waren er twee theaterdocenten die een voorstelling kwamen geven. Tijdens de voorstelling werd de grootste tekening ooit gemaakt en daar mocht groep 1/2B aan meehelpen. Ook vertelden Sproet en Pobla Pocassi dat alle kinderen op de wereld kunstenaars zijn.

foto1 1               foto2 2 1              foto3 1

Thema
We hebben de afgelopen periode aan het thema ´Mijn omgeving´ gewerkt. Zo hebben we een schilderij met daarop onze familie getekend, met daaromheen een lijst met een patroon van gekleurde vierkantjes. Ook hebben we huisjes gevouwen van 16 vierkantjes.

foto5 2    foto6 4

Nieuwe kinderen
Dit schooljaar zijn er een aantal nieuwe kinderen bij ons in de klas gekomen, dit zijn Indira, Lilian en Sem. Ze doen al heel goed mee en hebben het naar hun zin! Fijn dat jullie bij ons in de klas zitten!

Kinderboekenweek
Deze week start de kinderboekenweek en zijn wij al ´stiekem´ gestart met wat werkjes. Een hele vette raceauto (3D), zoals de kinderen dat zelf zeggen, en een raket (2D).

foto7 1     foto8 2     foto9 1

Letter N en E
Het letterkastje is ook weer iedere keer helemaal vol met spulletjes die de kinderen meenemen. Afgelopen 2 weken was het de letter E, de weken daarvoor was het de letter N en deze twee weken is het de letter R.

Deze twee kinderen hebben een heerlijk kampvuurtje gemaakt, want het begint al wat kouder te worden!

foto10 3 1

Groeten van de juffen en de kinderen van groep 1/2B