• 15_hal.jpg

Welkom bij groep 1/2c (2019-2020)

Juf Annet en juf Annette

Er zijn alweer 4 weken voorbij sinds de zomervakantie. Het was fijn om alle kinderen weer vol verhalen en uitgerust terug te zien op school.

Op de foto´s hieronder kunt u zien dat we de afgelopen weken met veel plezier gespeeld en gewerkt hebben in groep 1-2c.

Jonge kinderen leren door te spelen. Vanuit waarnemen en handelen.

In de kleutergroepen bieden we daarom spelactiviteiten en lessen aan die bij deze manier van leren aansluit gekoppeld aan een thema (‘Samenleven: ik en jij’ met speciale aandacht voor een goede sfeer in de klas).

Tijdens het spel stellen de leerkrachten gerichte vragen waardoor de kleuters uitgedaagd worden om steeds nieuwe ontdekkingen te doen.

1 sept 2019 1

Er is gespeeld met scheerschuim; spel met ongevormd materiaal waarbij de kinderen eigenschappen van scheerschuim ervaren.

Kastanjes zijn gewogen en verkocht als oliebollen. Spel waarbij ervaringen worden opgedaan op het gebied van wegen, omgaan met hoeveelheden en getallen.

2 sept 2019 1

kinderen hebben een verjaardagsmuts gemaakt met evenveel kaarsjes erop als hun leeftijd en een poppenkastje gevouwen. Spelenderwijs worden zo kleine bewegingen met de vingers geoefend en het goed kijken. Logisch redeneren wordt ook geoefend; hoe zit iets in elkaar? Waar begin ik? Hoe ga ik verder?

3 sept 2019 1            4 sept 2019 1

In de woonhoek werd rollenspel gespeeld (oa. vader en moedertje). Tijdens het samenspelen leren de kinderen sociale vaardigheden. Ze moeten anderen duidelijk maken wat er in het spel zal gaan gebeuren en rollen verdelen. Ze leren hoe je doet in elke rol en hoe rekening te houden met anderen.

5 sept 2019 1

In de bouwhoek was er de uitdaging om een bank op poten te bouwen waar meerdere kinderen goed op konden zitten.

6 sept 2019 2          6a sept 2019 1

Iedere 2 weken staat er een letter centraal. De kinderen mogen voorwerpen meenemen voor het letterkastje zoals een hand vol met ‘Niks’ of een Nagelknipper. Met hartelijk dank aan alle ouders die zo fijn hebben meegeholpen om het kastje te vullen.

7 sept 2019 1 1

De groeten van alle kinderen van groep 1-2c en van juf Annette en juf Annet.