• 15_hal.jpg

Welkom bij groep 3 (2020-2021)

Juf Bianca

Groep 3 december 2020

Al een paar maanden zijn we weer hard aan het werk in groep 3. Hoewel het eerst altijd even een overgang is, waren de kinderen al snel gewend aan het werken in groep 3.
En wat doen ze dat goed. Met lezen waren eerst de letters nog lastig en nu lezen ze niet alleen woorden al best goed, maar ook de zinnen worden steeds makkelijker op tempo gelezen. Het is zo mooi dat ook de kinderen zelf echt zo kunnen genieten van hoe snel ze vooruit gaan.

Met rekenen zijn ze hard aan de slag geweest met de getallenlijn tot 20, splitsen, optellen en aftrekken, maar ook met bouwen van blokken en de plattegrond daarvan maken. Daarnaast zijn we gestart met klokkijken, en kunnen we een beelddiagram maken. Best al heel knap voor groep 3.

Tot de herfstvakantie hebben we met schrijven lettersporen gedaan. Eerst de vorm van de letters schrijven in het groot en daarna steeds kleiner. Vanaf de herfstvakantie werken we in de schrijfmethode. Eerst even lastig, maar nu zien we het grote sprongen. Ze gaan steeds beter de letters vormen. In hun schrift is het nog lastig, maar over twee maanden weten we ook dat dat heel goed zal gaan.

Naast dit harde werken is er ook tijd voor creativiteit. In een creacircuit knutselen en tekenen we, doen we een spelletjes en bouwen we (bijv. met kapla). Vaak is dit in het thema van leskracht. Elke 6 weken is er een nieuw thema van leskracht. We hebben ons al verdiept in de tijd van opa en oma, in de herfst, geloven en cultuur.
En net als bij de kanjertraining ontdekken we dat iedereen anders is, maar dat we ook heel veel samen delen. En dat is heel mooi.

Dat sluit natuurlijk weer mooi aan bij onze christelijke grondslag. Elke ochtend starten we met vertellingen uit de bijbel of schaduwverhalen, zingen we liedjes of bidden we samen. Ook elke dag sluiten we af met een liedje.

Het is een breed scala aan leerervaringen en voor groep 3 geldt echt dat de sprongen zo groot zijn, dat het mooi is om elke maand weer te zien wat ze erbij geleerd hebben. Het gaat echt razend snel.

20200929 134729 1 20200929 145739 1 20201203 135321 1 20201030 081526 1