• 15_hal.jpg

Welkom bij groep 3 (2019-2020)

Juf Bianca

De afgelopen periode hebben we veel gedaan in groep 3. Met lezen en rekenen gaan we goed vooruit. We kennen alle letters en lezen al steeds beter. De kinderen pakken ook moeilijkere boekjes. Naast de basisvakken zijn we ook creatief geweest. Zowel met papier, met draad als met kapla. Thema’s waren: feestdagen en winter.

Daarnaast hebben we een gastles van leskracht gehad over het thema: maken en produceren. Het was geweldig om te zien hoe de kinderen hier mee aan de slag gingen. Het ging over constructies, tandwielen, materialen, verbindingen en vormen. Ze ontdekten dat er veel verschillende verbindingen zijn en maakte een monster met minimaal 6 verschillende verbindingen. Ook ontdekten ze hoe tandwielen werkten en dat ze met verschillende materialen een schilderij konden maken. Het was ontzettend leuk om de kinderen ontdekkend bezig te zien.

Komende periode zal de lente centraal staan en natuurlijk Pasen. Ook dan hopen we mooie dingen te ontdekken.

20200220 075110 1

20200220 075212 1

Start groep 3

De eerste weken zijn weer van start. Voor de kinderen van groep 3 was het best even spannend. Alles is anders en in plaats van een kwartiertje werken en de rest spelen, moeten ze nu werken en een kwartiertje spelen. Gelukkig proberen we ‘s middags ervoor te zorgen dat we veel leuke dingen doen.

Het lezen gaat al goed vooruit. Ze kennen steeds meer letters en ook het lezen van kleine woordjes gaat al goed. Ook kunnen ze al cijfers schrijven. En hoewel dat in het begin nog moeilijk is gaat dat steeds beter.

Erg leuk zijn de lessen met de regenboogkist. Het thema is ik, jij, samen.

We kijken ook uit naar de kinderboekenweek. We oefenen niet alleen het lied, maar ook het dansje… best moeilijk, maar wel leuk.

20190925 130635 1

We hebben geschilderd met nat op nat een achtergrond, waar ze op vakantie waren geweest of naar toe wilden. Daarvoor hebben ze zichzelf gemaakt. Dit is een deel ervan.

20190925 095738 1

Met rekenen doen we ook rekenactiviteiten en deze was heel mooi geworden.

20190923 140923 1

Samen met Kapla een mooie boot maken. Heel mooi om te zien.