• 15_hal.jpg

Welkom bij groep 4 (2021-2022)

Juf Tessa, juf Laura en juf Annette

Welkom in groep 4.

Groep 4 bestaat uit 24 kinderen waarvan 8 jongens en 16 meisjes. Onze juffen zijn juf Laura, op maandag, dinsdag en woensdag & juf Annette op de donderdag en vrijdag. Na de voorjaarsvakantie komt juf Tessa weer op school in plaats van juf Laura.

Wij zijn een leuke, gezellige, klas, met allemaal kanjers. We zijn aardig en wij helpen elkaar. Soms mogen we even gek doen of even dansen, maar wij kunnen ook heel hard werken.

We zijn dit schooljaar al begonnen met het oefenen van de sommen tot 100 en we kennen bijna allemaal al de tafel van 10. Bij spelling hebben we al 5 soorten woorden geleerd: hakwoorden, zingwoorden, luchtwoorden, plankwoorden en eer-woorden. Ook lezen we veel. We hebben allemaal ons eigen leesboek en we oefenen met lezen tijdens Estafette.

Naast de bovenstaande vakken, werken we met leskracht. Bij leskracht werken we thematisch over een thema. We hebben al gewerkt over ons dorp en over de Kinderboekenweek. We vinden het heel leuk om leskracht te doen.

We gaan er een heel fijn en vooral heel leerzaam schooljaar van maken!

Groetjes van groep 4.

WhatsApp Image 2021 10 11 at 16.14.30 WhatsApp Image 2021 10 11 at 16.14.30 1 1 WhatsApp Image 2021 10 11 at 16.14.30 2 1

WhatsApp Image 2021 10 11 at 16.14.30 3 1 WhatsApp Image 2021 10 11 at 16.14.30 4 1

image1

Wij zijn een enthousiaste groep van 24 kinderen die graag willen leren.
De groep heeft twee juffen, juf Laura (ma t/m woensdag) en juf Annette (do- en vrijdag)
Na de voorjaarsvakantie komt juf Tessa weer terug van zwangerschapsverlof en gaat juf Laura op reis.

image2

Groep 4 kan hard werken, maar ze zijn ook erg goed in kletsen!
Gelukkig mogen we dit ook best vaak.
We overleggen dan met ons groepje of maatje over de lesstof en maken dan samen opdrachten van oa rekenen of de lessen estafette.

We hebben tot de kerst al veel geleerd. Zo kunnen we voor rekenen de tafel van 1 en 10 allemaal. De tafel van 5 en 2 gaan bij heel veel kinderen ook al goed. Maar ook klokkijken, analoog en nu ook de uren digitaal. Bij het digitaal klokkijken is de Middag en avond erg lastig, je telt dan 12 verder.

Verder hebben we bij spelling al veel categorie geleerd. Zo zijn we nu met klankgroep-woorden en langermaak-woorden bezig. Dit zijn best lastige categorieën.

Ook doen we veel creatieve dingen op school. Zo zijn we samen met groep 3 en 5 met de Sint en met kerst aan het knutselen in een circuit.
Maar we doen ook veel zingen en de juf leest graag voor.

image3

De kinderen leren ook “zelf” hun ruzietjes op te lossen en als er hulp nodig is is de juf er natuurlijk altijd om te helpen.
Wij gebruiken hier voor de kanjer regels.
Wij vinden het belangrijk dat de kinderen zelfstandig worden, om zo te leren keuzes te maken en die te ervaren.
Zo ervaren de kinderen dat ze iets een andere keer anders kunnen doen, een andere keuze kunnen maken, of dat hun keuze juist heel goed was.

image4

Groetjes groep 4