Welkom bij groep 5 (2018-2019)

Hoeksteen18 Arthur 1
Meester Arthur

Regenboogwereldkist

Tijdens de lessen van de regenboogwereldkist leren we over allerlei thema's die passen bij aardrijkskunde, geschiedenis of natuur. Het eerste thema was 'feesten en vieringen'. Hieronder is een groepje bezig met het maken van een muurkrant over het boeddhisme.

IMG 20190407 WA0009

December
Woensdag 5 december was het zo ver: voor het eerst een surprise voor een klasgenoot maken.
Wat zijn er mooie creaties gemaakt, daar mogen jullie allemaal trots op zijn.

suprises

Start schooljaar

Creatief
Elke vrijdagmiddag staat er handvaardigheid op het programma. We hebben al verschillende technieken gebruikt. Zo stond bijvoorbeeld de techniek ‘scheuren’ centraal. Van een stuk krant hebben de kinderen van groep 5 prachtige fantasiedieren gemaakt. Zie hieronder de resultaten.

afbeelding 1 afbeelding 2

afbeelding 3

Rekenen
Elke week werken we aan nieuwe doelen. Maandag bespreken we de doelen van die week. We hebben geleerd over plus- en minsommen tot 100, meters en centimeters, keersommen, oppervlakte en nog veel meer. Op vrijdag kijken we of de doelen zijn behaald of dat er nog extra oefening nodig is.

Muziek
We hebben twee dinsdagmiddagen muziekles gehad van een echte muziek juf. We hebben allerlei instrumenten bespeeld, zoals het klokkenspel, de tamboerijn, de kazoo en de triangel. Met deze instrumenten hebben we in verschillende groepjes een mooi muziekstuk gemaakt.