• 15_hal.jpg

Welkom bij groep 6 (2019-2020)

Juf Anne en juf Willemijn

Zo gaat het in groep 6!
Als je in groep 6 zit leer je meer dingen dan je zou verwachten. Bij rekenen bijvoorbeeld leren we over breuken. Ik snap het al een beetje.
Bij spelling leren we dat er ook woorden op een d, t of dt eindigen. Bij schrijven leren we netjes schrijven. Ook hebben we een soort laddertje en als we het goed doen, dan mag iemand een sticker plakkken. Het is gezellig en fijn.
Als je spelling makkelijk vindt en de juf vindt dat ook, dan krijg je extra uitdaging. Dat is leuk.
Geschreven door Lily.

Verhaal over groep 6
Het is heel leuk in groep 6. Je kan er leuk leren en er zijn leuke juffen en kinderen. Vorige week hebben we een hele leuke rekenles gehad. We hebben 2 juffen. De ene juf heet Anne en de andere juf heet Willemijn. Het is bijna altijd gezellig in de klas. Als we goed hebben gewerkt krijgen we een sticker op een blad met trappetjes. Juf Anne is net terug van zwangerschapsverlof en ik hoop dat we een leuk jaar krijgen!
Geschreven door Elias.

Het leven in groep 6
Groep 6 is super! We hebben leuke juffen en het is vaak gezellig in de klas. We leren spelling en we doen ook Leskracht, schrijven, crea en nog veel meer!
Ik wil nog beter worden in spelling. Dat vind ik soms lastig.
We krijgen ook vaak een beloning. We hebben een trap. Elke keer als we iets goed doen, dan krijgen we een sticker. Iemand mag die sticker plakken.
Het leukste vak op school vind ik Leskracht. Dat is interessant en leuk in één!

652e9ac7 ddcd 4713 b630 162f3fcbd08a

Technieklab in groep 6.

Afgelopen twee weken hebben we in groep 6 les gekregen in techniek. Er kwam een juf die alles wist te vertellen over de werking van een batterij, lampjes en hoe het allemaal aangesloten moet worden. Met behulp van kopertape, plakband, een lampje en een batterij kon iedereen aan het einde van de les een lampje laten branden. Bij de eerste les was het nog een beetje oefenen en uitproberen en bij de tweede les mochten de kinderen iets moois ontwerpen waarbij een lampje nodig was. Op de foto’s zie je het resultaat. Twee leerzame en leuke lessen.

IMG 7623 1     IMG 7625 1