• 15_hal.jpg

Welkom bij groep 7

Juf Jasmijn en juf Marianne

PicturEs TeamHoeksteen2022 8 kopiëren

Afgelopen periode heeft groep 7 het continent Afrika onderzocht bij het thema 'Around the world' met Leskracht. Hier kwamen de piramides in Egypte, het volkslied uit Centraal Afrika en de cultuur uit Marokko allemaal in terug. Momenteel zijn de kinderen bezig met het afschrijven van het verhaal met het thema 'Gi-ga Groen' van de kinderboekenweek. Hierbij hebben ze passende informatie opgezocht in boeken.

Daarnaast zijn de kinderen bezig met verkeer in de klas. Dit is belangrijk, omdat in groep 7 het verkeersexamen afgenomen wordt. De kinderen leren de regels in het verkeer: Je moet voorrang krijgen en nooit nemen.

De kinderen hebben ook een rap gemaakt tijdens de muzieklessen. Hierbij moest er een combinatie ontstaan tussen een beat en een tekst. Het onderwerp van de tekst mochten de kinderen zelf weten, zoals over jezelf en vriendschap.

IMG 4804

IMG 4811

De kinderen zijn de afgelopen weken bezig geweest met het samenwerken. Dit hebben ze gedaan bij verschillende vakken, zoals Leskracht en topografie. Bij Leskracht is het belangrijk om te overleggen met je groepje en naar elkaar te luisteren om samen tot een eindproduct te komen. Met topografie hebben de kinderen samengewerkt door elkaar te helpen en vragen te beantwoorden met de atlas. Door samen te werken, leren we met en van elkaar.

Naast de theorie over het verkeer werd het ook tijd om te oefenen met het fietsen. Dit hebben de kinderen gedaan in samenwerking met Streetwise. De kinderen hebben geleerd om bochten te maken, te remmen en met 1 hand los te fietsen, zodat ze goed hun hand kunnen uitsteken. Ook weten de kinderen door een proef de vier belangrijkste kenmerken van de remweg: de kwaliteit van de remmen, het gewicht, de snelheid en het wegdek.

Er is ook tijd om te genieten van deze winterse periode: surprises en schaatsen kunnen hierbij niet ontbreken.

Groetjes van groep 7

IMG 5297