Welkom bij groep 8 (2018-2019)

Hoeksteen18 FrancinaCorine 1
Juf Francina en juf Corina

Week van het geld

De afgelopen week stond in het teken van de Week van het geld. Een ouder van één van de kinderen is werkzaam bij een verzekeringsmaatschappij en kwam de kinderen uit groep 8 een gastles geven.

In groep 8 hebben we veel geleerd over wanneer we iets verzekeren en welke gevolgen dit nu eigenlijk heeft. We zijn erachter gekomen dat voetballer Ronaldo zijn benen verzekerd heeft. Dit heeft hij gedaan omdat hij niets meer verdient wanneer er iets met zijn benen gebeurt. Ook hebben we geleerd dat er een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is. Vaak ben je verplicht om deze te hebben wanneer je een voertuig bestuurd. Deze verzekering zorgt ervoor dat schade aan het voertuig van de ander betaald wordt.

Ook hebben we het spel fix je risk gespeeld. We hebben ons verdeeld in 5 groepjes en ieder groepje had 500 euro startgeld. Er kwamen verschillende casussen voorbij en we konden per casus twee verzekeringen afsluiten, hier moest wel geld voor worden betaald. Wanneer we ons voor het juiste onderdeel verzekerd hadden kregen we de kosten die gemaakt moesten worden vergoed. Wanneer we ons niet goed verzekerd hadden moesten de kosten uit de pot betaald worden.

Uiteindelijk had groep 1 gewonnen, maar de verschillen waren wel erg klein…

logo week van het geld

Groep 8 op de schaatsbaan

Het schaatsverhaal
Het is nu de een na laatste woensdag van 2018 en die dag was leuker dan….. een studiedag! We hebben geschaatst.

Op een enigszins normale schooldag gingen we naar de schaatsbaan. En man wat was dat leuk! We hadden (met de klas) de hele schaatsbaan voor ons zelf! Het was op het Belcour, dus het was niet heel klein. We gingen die schaatsbaan op, maar Hidde was vergeten zijn handschoenen aan te doen, dus ging hij terug om ze te pakken.

Oké iedereen heeft nu zijn handschoenen dus het kan nu (echt!) beginnen. Iedereen moest natuurlijk even inkomen en we schaatsten van hot naar her. Maar toen iedereen een beetje ingekomen was, was het heel leuk. Michiel vond dat ook, want hij zat een beetje te zonnen op het ijs en Jason ging de moonwalk doen over het ijs. Uiteindelijk gingen we tikkertje doen, en dat was heel leuk. Het was met de hele klas, iedereen deed mee. We gingen hard en vielen daardoor ook hard.

Het was super leuk!

Groeten,
Hidde

Schaatsen
We gingen op 19 december 2018 met onze klas naar de schaatsbaan bij het centrum. We hebben veel gelachen en tikkertje gespeeld. Maarja hoe dat allemaal ging? Oja, het was leuk om iedereen te zien vallen….

Zoals je hebt gemerkt zijn we wezen schaatsen met de klas. Een paar kinderen hadden moeite om te kunnen schaatsen, maar wij helpen elkaar altijd! Jammer dat het dan nu alweer voorbij is. Maar we gaan natuurlijk niet een beetje saai rond schaatsen, nee we gaan lekker spelen! Zoals tikkertje of over 10 stoelen heen schaatsen enz.

Maar het kan nog gekker, als botsautootje of het snelst zittend schaatsen! Ik had al eerder gezegd dat het leuk is (maar niet om uit te lachen) om mensen te zien vallen. Uiteraard helpen we elkaar weer omhoog. Verder was alles fantastisch en super gezellig, want dit doe je niet vaak natuurlijk.

Maar helaas komt aan alle leuke dingen een eind, zo werkt het nou eenmaal. Maar dat we lol en plezier met elkaar hebben gehad is het belangrijkst!

The end.

Groeten,
Cedric

Groep 8 op de boerderij

Het uitje naar de boerderij
Eerst gingen we verzamelen. Iedereen had er veel zin in en we gingen weg met de auto. Eerst was er een rondleiding. Daarna mochten we opdrachten maken over weidevogels, eten en de koe zelf. Toen was het pauze en konden we wat drinken en eten. We wilden uitproberen hoe het voelt als je een grassprietje tegen het schrikdraad aanhoudt, dit was een grappig gevoel. Er was ook een stier op de boerderij, die kan je herkennen aan de ring in zijn neus. Ze hebben drie honden, waarvan de twee kleine hondjes ontsnapt waren uit het hok waar ze in zaten. Dat was gelukkig niet erg. We hebben ook in de melkkamer gekeken, daar kunnen per keer 12 koeien worden gemolken. Er waren ook kalfjes op de boerderij, die konden aan je vingers sabbelen. Als je het leuk vond mocht je ook een kruiwagen met stro in de hokken gooien. We reden terug naar school en het was een geslaagde dag.

Voordat we naar de boerderij gingen hadden we posters gemaakt met informatie over de boerderij. Deze informatie hadden we op internet opgezocht.
(geschreven door: Liz en Naomi)

IMG 20180913 WA0004