Cultuureducatie

Naast de cognitieve en sociale ontwikkeling is het ook belangrijk dat de kinderen zich ontwikkelen op cultureel gebied. Om dit te bewerkstelligen wordt er regelmatig getekend, geknutseld, gezongen enzovoort.
Wij nemen als school deel aan het Netwerk Cultuureducatie Zeist en volgen de Onderwijslijn Cultuur. De onderwijslijn Cultuur geeft invulling aan de kerndoelen. De persoonlijke ontwikkeling van het kind staat centraal. Tijdens de schoolloopbaan maken de kinderen kennis met zes disciplines: beeldend, dans, erfgoed, muziek, taal & media en theater.

In alle groepen krijgen de kinderen muzieklessen van een vakdocent. Zo leren de kinderen kennis maken met allerlei facetten van muziek en maken ze ook kennis met muziekinstrumenten.

Daarnaast maken we in de groepen gebruik van het muziekprogramma www.123zing.nl. In combinatie met de aansprekende en veelzijdige digitale lesomgeving ontstaat een muzikale voedingsbodem waarmee de school volop mogelijkheden creëert om muziek op een positieve en structurele manier in het schoolleven te integreren.
Verder verzorgt iedere groep minstens eenmaal per jaar een podiumpresentatie in de hal. Samen met de leerkracht(en) bereiden de kinderen een toneelstuk, lied of iets anders voor en laten dit zien aan alle kinderen van de school. Ze verzorgen ook hun eigen kleding, decor enzovoort.

Daarnaast wordt er in de groepen 5 t/m 8 gekookt. Ouders gaan met een groepje kinderen koken voor de hele klas. De ouders bedenken het recept en doen de inkopen. Iedere week is er een groepje van ongeveer 8 kinderen aan de beurt. We beginnen in groep 8 en als alle kinderen aan de beurt geweest zijn, is groep 7 aan de beurt, enzovoort.
Verder worden er in alle groepen technieklessen gegeven. Deze worden in circuitvorm aangeboden.

Schooltuin
Voor de lokalen aan de Torenlaan hebben we een moestuin. Hierin wordt regelmatig gewerkt door de kinderen uit de groepen 5 en 6 onder leiding van onze moestuinjuf Charlotte. De kinderen leren onder andere hoe ze groentes moeten verbouwen. Ze mogen de verbouwde groentes ook zelf opeten. Dan maken ze er met elkaar bijvoorbeeld groentesoep.